Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.Stopniowo dodawać cukier puder,ubijać.Następnie dodać żółtka jaj oraz przesianą mąkę i proszek do pieczenia.Piec około 35min w 180stopniach.Zostawić do ostygnięcia w piekarniku by ciasto nie opadło.
Masa:4 żółtka i 1 jajko ubić na parze.Wystudzić.Utrzeć masło,pomału dodawać masę jajeczną.Wymieszać i stopniowo dodawać serki i mleko w proszku,ucierając by masa była jednolita.Pod koniec dodać żelatynę(rozpuszczoną w 1/3 szklanki wody).
Przestudzony biszkopt przekroić,smarować masą i przekładać następną warstwą.Na górną warstwę układać gotowe biszkopciki (namoczone w chłodnej kawie,2opakowania cappuccino na1szklankę wody)i posypać kakao.Schłodzić w lodówce.
Najlepsze ciasto jakie jadłam,niestety nie mam obrazka a szkoda....mam nadzieję,że nie pokręciłam proporcji:)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !