Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bejca do mięsa

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 1/2 l
ocet 1/4 l
cebula 5 dkg
ziele angielskie do smaku
pieprz w ziarnach kilka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bejca do mięsa

Zagotować wodę z dodatkiem pokrojonej w plastry cebuli i przypraw,dodać ocet,ostudzić,bejcuje się mięso zawierające wiele tkanki łącznej jak baranina,wołowina,konina,bejcowanie przyśpiesza dojrzewanie i kruszenie mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak