Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta czerwona

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 główka
boczek 10 dag
cebula 1 sztuka
sok z cytryny 0,5 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
wino czerwone wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta czerwona

Poszatkowaną kapustę ugotować na półmiękko. Pokrojony boczek podsmażyć i dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Kapustę przecedzić i lekko skropić sokiem cytrynowym. Dodać wszystkie składniki, wymieszać, doprawić i jeszcze chwilę poddusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 21.05.2012 11:59
Nie dodaję wysmażonego boczku, ale sam tłuszcz.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak