Sposób przygotowania

Mięso dobrze umyć i pokroić bardzo drobno ( nie mielić ), przesmażyć na oleju. Cebulkę pokroić w piórka, dodać do mięska. Pieczarki i czosnek pokroić w paski, również dodać.Dusić pod przykryciem ok 40 minut, od czasu do czasu mieszając. Po upływie czasu dodać opakowanie papryki słodkiej i pozostałe przyprawy. Dokładnie wymieszać i dusić jeszcze kwadrans.



Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Do gotującego się makaronu dodałam dwie łyżki oleju. Jak już będzie dobry, odcedzić, przelać niewielką ilości zimnej wody.

Porcję makaronu wyłożyć na talerz, polać sosem, jeśli lubicie posypać startym żółtym serem. (porcja na zdjęciu jest moja, a więc bez sera).

Spróbuj również

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !