Sposób przygotowania

Do wody w garnku wrzucić ziele angielskie,liście laurowe i skwarki, gotować na małym ogniu.Czosnek pokroić w plasterki, dorzucić.

Kiełbasę pokroić w plasterki, przesmażyć.Cebulkę poszatkować i dorzucić do kiełbasy, zeszklić. Wszystko to wrzucić do gotującej się wody ( razem z tłuszczem ). Gotować wszystko ok pół godziny.

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę wrzucić do zupy.Gotować do miękkości.

Żur dobrze wstrząsnąć lub zamieszać (ja miałam prawdziwy domowy żurek) dolać do zupy wedle uznania.Ja dałam dość sporo bo miałam ochotę na kwaśną zupę. Wsypać majeranek.

Doprawić do smaku, gotować jeszcze 10 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Przypomniałaś mi jak dawno nie robiłam żurku.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    jak u mamy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !