Sposób przygotowania

Cebulę należy drobno posiekać i delikatnie przysmażyć na oleju. Bułkę tartą zalewamy ciepłym mlekiem. Każdy plasterek sera smarujemy z obydwu stron masłem, opruszamy papryką i wstawiamy do lodówki. Do rozmoczonej bułki tartej dodajemy cebulę, jajko, białko, przyprawy i mięso. Z powyższych składników wyrabiamy na jednolitą masę, dzieląc na równe części. Z każdej porcji mięsa formujemy szeroki płat, do środka wkładamy wychłodzony ser i otaczamy mięsem, panierujemy dociskając w tartej bułce wymieszanej z mąką krupczatką, wstawiamy do lodówki na 30 min. Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smażymy kotlety, po bokach patelni rozkładamy ćwiartki cebuli. Zrumienione przykrywamy i trzymamy w cieple ok. 15 min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !