Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO BANANOWIEC P.G.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 opakowanie
masło 1 opakowanie
galaretka cytrynowa 2 opakowanie
sok cytrynowy
galaretka agrestowa 2 sztuka
banan 1,2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO BANANOWIEC P.G.

Ciasto jest bardzo proste.Idealne są do niego banany miękkie, na skórce z kropeczkami:). Zamiast biszkoptów można upiec zwykły biszkopt. Jak go zrobić dowiesz się z moich przepisów.

A teraz czas na ciasto:)

Dwa banany odłożyć do dekoracji.

Galaretki cytrynowe rozpuścić w dwóch szklankach wody, wystudzić.
Pozostałe banany zmiksować razem z miękkim masłem,dodać tężejącą galaretkę cytrynową.Wymieszać. Mus tez wyłożyć na biszkopty lub upieczony i wystudzony biszkopt. Na masę ułożyć wcześniej odłożone i pokrojone w plastry bananyi. Skropić je sokiem z cytryny,aby nie zaczerniały.
Przygotować galaretki agrestowe. Rozpuścić je w 2,5 szklanki wody. Wystudzić. Tężejącą się galaretkę wylać na ciasto. Włożyć na noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak