Sposób przygotowania

Ciasto jest bardzo proste.Idealne są do niego banany miękkie, na skórce z kropeczkami:). Zamiast biszkoptów można upiec zwykły biszkopt. Jak go zrobić dowiesz się z moich przepisów.

A teraz czas na ciasto:)

Dwa banany odłożyć do dekoracji.

Galaretki cytrynowe rozpuścić w dwóch szklankach wody, wystudzić.
Pozostałe banany zmiksować razem z miękkim masłem,dodać tężejącą galaretkę cytrynową.Wymieszać. Mus tez wyłożyć na biszkopty lub upieczony i wystudzony biszkopt. Na masę ułożyć wcześniej odłożone i pokrojone w plastry bananyi. Skropić je sokiem z cytryny,aby nie zaczerniały.
Przygotować galaretki agrestowe. Rozpuścić je w 2,5 szklanki wody. Wystudzić. Tężejącą się galaretkę wylać na ciasto. Włożyć na noc do lodówki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !