Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJKA PO WĘGIERSKU P.G.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarka 3 sztuka
ogórek kiszony 3 sztuka
wędzony kurczak 20 dag
majonez 2 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżka
olej
sól do smaku
pieprz do smaku
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 10 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: JAJKA PO WĘGIERSKU P.G.

Ugotowane jajka przekroić w skorupce wzdłuż na pół. Ja robię to nożem z ząbkami.Ważne jest,aby została nam cała skorupka (nie popękała). Z każdej połówki wyciągnąć delikatnie białko i żółtko, przełożyć do miski, \"rozdziabdziać\" widelcem.Pieczarki sparzyć, drobniutko poszatkować. To samo zrobić z ogórkiem i kurczakiem.Połączyć ze wcześniej wyjętymi jajkami, Doprawić do smaku solą i pieprzem, na koniec dodać majonez i musztardę. Dokładnie wymieszać. Farsz delikatnie wkładać do skorupek.Musi być nałożony równo ze skorupką:)

Surowe jajko roztrzepać na talerzu.Faszerowane jajko umoczyć w jajku stroną z farszem i od razu umoczyć w bułce tartej. Piec tą właśnie stroną na rozgrzanym oleju ok 20 sekund.



Podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak