Sposób przygotowania

Groch po uprzednim namoczeniu na 12 godzin gotujemy do miękkości. Kapustę odciskamy, kroimy i jeżeli jest bardzo kwasna to płuczemy. Gotujemy w osobnym garnku do miękkości. Ugotowany groch lub fasolę rozgniamy i łączymy z kapustą. Na tłuszczu podsmażamy dużą cebulę lub 2 małe i przekładmy do garnka. Dodajemy 2 kostki rosłowe, przyprawiamy do smaku pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    robie taka pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    okrysia

    smaczne
  • 0
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczna kapustka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    matesko

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    po prostu ,pyszna !
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajna propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !