Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RULONIKI Z SZYNKI Z SERKIEM CHRZANOWYM

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka konserwowa 10 plaster
śmietana 30-pocentowa 10 dag
bulion warzywny 1 szklanka
Chrzan śmietankowy Smak 2-3 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 do smaku
sos tatarski 1 łyżka
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat
twaróg 30 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: RULONIKI Z SZYNKI Z SERKIEM CHRZANOWYM

Twaróg przetrzeć przez sito,wymieszać z chrzanem. Doprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem. Śmietanę ubić na sztywno, połączyć z masą chrzanowo-serową. Dobrze wymieszać, odstawić. W rondelku zagotować bulion, zdjąć z ognia, rozpuścić żelatynę, dodać zioła.Wystudzić. Na plaster szynki ułożyć równomiernie masę zawinąć w rulon. Układać w głębszym naczyniu, zalać tężejącą galaretą. Wstawić na min 2 godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak