Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 200 gram
jajko 2
mleko 250 ml
masło 120 gram
sól
cukier wanilinowy 1 opakowanie
margaryna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki

Mąkę, dwa jajka, szczyptę soli, mleko dokładnie mieszamy, a później chwilę gotujemy. Masę tą wlewamy na formę posmarowaną margaryną i pieczemy w temperaturze 190 stopni. Upieczone ciasto studzimy, a później wycinamy z niego paluszki. Masło rozpuszczamy i na niedużym ogniu podsmażamy na nim paluszki na złotawy kolor. Gotowe paluszki posypujemy jeszcze z wierzchu cukrem wanilinowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 04.04.2012 21:18
mniam
KasiaK90 16.01.2012 16:41
fajne:)
gosia47-47 09.12.2011 08:22
fajny pomysł :D
Emilia22 08.12.2011 17:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak