Sposób przygotowania

W pierwszej kolejności drobno kroimy boczek i lekko podsmażamy na nim drobno pokrojoną cebulę (nie trzeba przesadzać. Wystarczy że zmięknie. Nie solić). Po obsmażeniu pozostawiamy do wystygnięcia. Przystępujemy do krojenia ostudzonych ziemniaków w kostkę (wedle uznania ale raczej nie za grubo). Ziemniaki umieszczamy w misce i dodajemy do nich usmażoną cebulę. Delikatnie mieszamy cebulę i ziemniaki (tak, żeby ziemniaczana kostka się nie naruszyła). Do całości dodajemy pokrojone ogórki. Następnie dodajemy połowę śmietany i majonez i przyprawiamy ostrożnie (ogórki są słone, majonez też). Całość będzie można finalnie doprawić na końcu. Wszystko dokładnie mieszamy i obserwujemy konsystencję. Uzupełniamy śmietaną wedle uznania. Pozostawiamy do wystudzenia. Podajemy przynajmniej po godzinie

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !