Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka żółta 1
papryka czerwona 1
cebula 3
pieprz
sól
majeranek
ząbek czosnku 1
pomidory 4
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat
indyk 65 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka

Udka z indyka kroimy w kostkę o średniej wielkości. Mięso smarujemy pieprzem i solą. Mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju. Ząbek czosnku oraz cebule drobno siekamy, a papryki kroimy w kostkę. Pomidory obieramy ze skórki i również kroimy w kostkę. Do podsmażanego mięsa dodajemy cebule oraz czosnek i podsmażamy, a później dodajemy jeszcze pomidory i papryki. Całość dusimy razem. Gulasz z indyka doprawiamy słodką i ostrą papryką, majerankiem oraz pieprzem i solą. Wszystko razem dusimy około pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 04.04.2012 21:17
super
malaczarna23 09.02.2012 14:05
pyszniutki
tomek18 21.12.2011 15:42
pycha
gosia47-47 09.12.2011 08:22
uwwwielbiam :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak