Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy w sosie koperkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
bułka 1 szt
majeranek 1 łyżeczka
koperek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 1 łyżka
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy w sosie koperkowym

Bułke moczymy i odciskamy. Dodajemy do mięsa, wbijamy jajko , przyprawiamy i wyrabiamy . Robimy spore klopsy, rumienimy na patelni z obu stron, podlewamy wodą i dusimy. Dodajemy koperek, zaciągamy sos maką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 10.04.2013 00:06
bardzo praktyczne szybkie danie
pacpaw 09.12.2011 21:27
czytasz w moich myślach :o) pulpety indycze właśnie z sosem koperkowym miałem w planach w poprzednim tygodniu, ale tyle jedzonka była, że przełożyłem na ten tydzień. Fajnie bo może coś podejrzę :o)
Agnieszka_B 09.12.2011 09:42
Uwielbiam klopsiki w w połączeniu z sosem koperkowym:)
Mati13 08.12.2011 17:37
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak