Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane kulki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
mąka pszenna 1/2 szklanki
jajko 1
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane kulki

Ziemniaki obieramy i gotujemy w posolonej wodzie do miękkości. Ugotowane już ziemniaki mielimy przeznaczoną do tego maszynką. Do masy ziemniaczanej dodajemy jajko oraz mąkę i dokładnie mieszamy. Do ciasta ziemniaczanego dodajemy pieprz i sól.
Ze zrobionego ciasta formujemy średniej wielkości kuleczki, które później smażymy na złotawy kolor w oleju. Gotowe ziemniaczane kuleczki wyjmujemy z oleju za pomocą łyżki cedzakowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzena06 04.01.2012 11:31
pyszne
gosia47-47 10.12.2011 20:25
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak