Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5
sól
pieprz
olej
margaryna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Formę smarujemy margaryną. . Każdy z plasterków ziemniaków moczymy w oleju, a później układamy na posmarowanej formie. Jeszcze nie upieczone chipsy posypujemy pieprzem i solą. Domowe chipsy pieczemy w temperaturze 180 stopni, aż zarumienią się . Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 10.12.2011 20:25
super :D nie trzeba kupować :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak