Sposób przygotowania

Z mąki, jajka, oliwy, mleka i wody mineralnej przygotować ciasto naleśnikowe. W miarę potrzeby można dodać więcej mleka lub mąki tak, żeby ciasto nie było za gęste. Do ciasta dodać szpinak( rozmrożony lub świeży, ale zmiksowany). Z tak przygotowanego ciasta smażyć naleśniki. Schłodzoną w lodówce kremówkę zmiksować z fixem do śmietany i cukrem pudrem. Na zimne naleśniki nakładać bitą śmietanę i jagody, składać je w dowolny sposób.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajny zestaw kolrystyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    ja robie podobne ale zamiast szpinaku uzywam pasty pandanowej.
  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    zielono mi,pomyslowe urozmaicenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pomysłowe i pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    bardzo fajne ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne naleśniki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    bardzo lubimy naleśniki z bitą śmietaną
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    ciekawe urozmaicenie naleśników
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    rewelacyjne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !