Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz zfasolką szparagową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 1 kg
wołowina 1/2 kg
pomidor 2 szt
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz zfasolką szparagową

Fasolkę umyć oczyścić , większe przekroić na pół. W rondlu rozgrzać masło, włożyć pokrojone mięso i posiekaną cebulę, smażyć tak długo aż odparuje cały sok, który puści mięso. Dodać obrane i pokrojone pomidory, dusić razem ok 5 min. Dodać fasolkę całość posolić, wlać 1 i 1/2 szklanki wody. Rondel przykryć , dusić 30 min n a wolnym ogniu, aż mięso będzie zupełnie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak