Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz piwny

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
papryka czerwona 1 łyżka
cebula 2 szt
olej słonecznikowy 50 ml
kminek 1 łyżka
piwo 1 butelka
chleb razowy 1 kromka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz piwny

Mięso myjemy, kroimy w kostkę i oprószamy sproszkowaną papryką. Cebulę kroimy w grubą kostkę, zrumieniamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy mięso stale mieszając smażymy ok 10 min. Posypujemy kminkiem, dodajemy połowę piwa. Garnek przykrywamy i gotujemy 45 min na małym ogniu. Chleb razowy drobno kruszymy, dodajemy do mięsa razem z resztą piwa. Gotujemy na małym ogniu jeszcze 15 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak