Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z farszem pieczarkowo orzechowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna
margaryna 15 dag
kmienek
Bułka tarta klasyczna Prymat
śmietana 3 łyżki
sól
żółtko jajek 1
pieczarki 50 dag
orzechy włoskie 6
pieprz
cytryna 1/2
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z farszem pieczarkowo orzechowym

Mąkę, żółtko, śmietanę oraz margarynę mieszamy razem. Do tego dodajemy również kminek i sól.
Wszystkie te składniki ugniatamy na ciasto, a ciasto rozwałkowujemy i kroimy na kwadraty. Pokrojone w kostkę pieczarki mieszamy z sokiem wyciśniętym z cytryny. Pieczarki podsmażamy na tłuszczu. Do podsmażonych pieczarek dodajemy pokrojone orzechy, a później doprawiamy farsz do smaku pieprzem i solą. Na każdy wycięty kwadrat z ciasta dajemy zrobiony farsz i zwijamy paszteciki. Każdy pasztecik smarujemy białkiem. Paszteciki pieczemy w temp 180 stopni, aż zarumienią się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 12.12.2011 10:29
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak