Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białko 3
cukier puder 5 dag
margaryna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Białka razem z cukrem pudrem ubijamy na sztywną pianę. Ubita pianę kładziemy nad parę i dalej ubijamy jeszcze przez jakiś czas. Brytfankę smarujemy margaryną, a na nią kładziemy za pomocą łyżki bezy. Bezy pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni chwilę. Uważamy, żeby nie przypaliły się bezy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 12.12.2011 10:29
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak