Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafiorki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier
olej do smażenia
sól
cukier
mąka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiorki

Kalafior gotujemy do miękkości w posolonej i posłodzonej wodzie, a później dzielimy na mniejsze części. Mąkę ziemniaczaną mieszamy razem z niewielką ilością wody, żeby powstała gęsta masa. W powstałej masie moczymy każdy z kalafiorków i smażymy na rozgrzanym oleju. Gotowe kalafiorki podajemy jako dodatek do obiadu. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 16.07.2012 00:07
dobre
owocówka 12.12.2011 10:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak