Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowy sos

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4
mąka ziemniaczana 1 łyżka
woda 4 łyżki
cytryna 1
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowy sos

Jabłka gotujemy w wodzie do czasu, aż będą miękkie, a później ścieramy je na tarce. Starte jabłka mieszamy z cukrem oraz pokrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny. Mąkę mieszamy z wodą, a później dodajemy do startych jabłek. Wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy, a później polewamy nim deser. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 22.03.2012 16:37
super
[email protected] 08.12.2011 15:40
Lubie
[email protected] 08.12.2011 15:39
Lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak