Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony do uszek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 60-70 dag
włoszczyzna 25 dag
masło 2 łyżka
czosnek 1 ząbek
Kwas burakowy 1/2 litr
wywar z grzybow do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony do uszek

Buraki obrać i pokroić w plastry, włoszczyznę obrać i pokroić dowolnie, zalać 2 litrami osolonej wody z dodatkiem łyżeczki masła i gotować do miękkości. Odcedzić. Do otrzymanego wywaru dodać kwas burakowy, roztarty czosnek, wywar z grzybów, sól, cukier i pieprz do smaku. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 29.05.2012 20:37
achhhh ale narobiłam sobie smaka:)
Aneta41 29.05.2012 20:37
achhhh ale narobiłam sobie smaka:)
jozefinach 20.05.2012 10:32
Uwielbiam barszcz.
Dorota59 26.04.2012 20:33
to ja poproszę porcyjkę
Seba 29.03.2012 08:42
pycha
Natalia/tubisiek 01.03.2012 14:13
super!
olkaaa 26.01.2012 08:04
uwielbiam
Elżbieta17 14.12.2011 11:02
pyszny na Wigilię i nie tylko:)
RenataZ-et 12.12.2011 23:28
przepis na czasie
Wafelek2601 12.12.2011 09:46
pyszny
Dorian 09.12.2011 23:23
apetycznie wyglada, jaki ladny kolor

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak