Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka 1 kg
oliwa 2 łyżki
buliuon warzywny 1/2 szklanki
sól
piepr
gruszki 1 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka

Łopatkę oprószamy z każdej strony pieprzem oraz solą i kroimy oliwą. Posmarowane mięso odkładamy na parę chwil, żeby przeszło smakiem przypraw. Później łopatkę smażymy na rozgrzanym tłuszczy i dolewamy do niej bulion warzywny. Do mięsa i bulionu dodajemy również suszone gruszki i wszystko razem dusimy razem. W następnej kolejności całość dajemy na formę lub do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku przez około półtorej godziny w temp. 180 stopni. W trakcie pieczenia łopatkę polewamy sosem, w którym piecze się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 13.02.2012 11:23
tak nie robiłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak