Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pucharek cebulowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 5 sztuk
boczek wędzony 15 dag
boczniaki 15 dag
olej
rzeżucha
jaja 5 sztuk
sól
pieprz
śmietana 5 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pucharek cebulowy

Cebule oczyszczamy, odcinamy wierzch. Gotujemy w osolonej wodzie. Delikatnie wydrążamy. Usunięty miąższ drobno siekamy, dodajemy pokrojone w paseczki boczniaki, doprawiamy i całość podsmażamy na oleju. Farszem napełniamy pucharki cebulowe, nakładamy po łyżce śmietany, wbijamy jajko. Zapiekamy w piekarniku 20 minut w 200 stopniach, dekorujemy rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 10.04.2013 15:21
pyszny pomysl na cebulke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak