Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto serowo-makowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto kruche 2 szt
cukier waniliwoy 1 szt
sok z cytryny 1 szt
sok z pomarańczy 1 szt
budyń waniliwoy 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 6 szt
makowe: masa makowa 1 szt
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
Ciasto: 1 (serowiec)
ser biały 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto serowo-makowe

serwiec: ser mielimy dodajemy 1 szkl cukru pudru i wszystko razem mieszamy z żółtkami na koniec delikatnie mieszamy z ubitymi białkami pieczemy ok 45 min. Mase makową mieszamy z proszkiem i mąką przekłdamy do formy i pieczemy. W tym czasie przygotowujemy ciasto kruche i pieczemy dwie szt. Masę budyniową przyrządzamy wg władnego przepisu. Przekładamy ciasto kruche masa-serwiec-masa-masa-makowiec-masa-ciasto kruche. ja ciato kruche przyrządzam ucierane polewamy polewą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 29.04.2012 13:08
Przepadam za ciastami z twarogu :)
ronald88 14.12.2011 13:01
super
ronald88 14.12.2011 13:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak