Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi domowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 50 dag
cebula biała 3 sztuki
jajko 1 sztuka
woda letnia 0,5 szklanki
ziemniaki 20 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
ser biały 20 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi domowe

Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą.
Przesiej mąkę, dodaj wodę i jajko. Zagnieć i wyrób ciasto na jednolitą masę.
Podziel na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy ok 3-5 cm. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół, dokładnie zlepiając brzegi.
Na wrzącą osoloną wodę wrzucaj partiami pierogi, zamieszaj. Gdy podpłyną w górę, gotuj jeszcze minutę i wyciągamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.06.2013 21:31
Zjadłabym je teraz
ankaryba 17.08.2012 11:10
domowe najlepsze!!!
marzenciak1985 04.04.2012 15:26
super
Wojt@s
Wojt@s 16.03.2012 13:57
extra
Ziabela 10.12.2011 12:53
tak
Laila2786 08.12.2011 13:45
Czy to są ruskie?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak