Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą.
Przesiej mąkę, dodaj wodę i jajko. Zagnieć i wyrób ciasto na jednolitą masę.
Podziel na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy ok 3-5 cm. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół, dokładnie zlepiając brzegi.
Na wrzącą osoloną wodę wrzucaj partiami pierogi, zamieszaj. Gdy podpłyną w górę, gotuj jeszcze minutę i wyciągamy

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    Czy to są ruskie?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ziabela

    tak
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    domowe najlepsze!!!
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Zjadłabym je teraz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !