Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki Ewci

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
smalec 1 łyżka
kwaśna śmietana 1/2 szkl
jajko 4 szt
cukier 1 i 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
amoniak 1 łyżeczka
mąka 1 kg
miód sztuczny 1/2 słoiczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki Ewci

Jajka ubić z cukrem, dodać pokrojoną palmę. Amoniak wyspać do śmietany. 1/2 szklanki cukru upalić na patelni i przestudzić.Dodawać kolejno wszystkie składniki: do jajek amoniak smalec , upalony cukier, proszek przyprawę do piernika. Przesypywać wszystko mąką. Dodać miód sztuczny. Wszystko razem dokładnie wyrobić . Rozwałkować na placek grubości ok 1/2 cm i piec w nagrzanym piekarniku do temp 180 st .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak