Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurcze gotowane w koprze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieprz do smaku
sok z cytryny troche
sól do smaku
koper 15 dag
cebula 10 dag
udka kurczaka 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: kurcze gotowane w koprze

Gałązki kopru umyć, osączyć, oberwać listki, odłożyć. Cebulę obrać, umyć, pokrajać, włożyć do wrzącej wody, osolić, nastawić do gotowania. Nóżki kurczaka umyć, włożyć do gotującego się wywaru, wkładając jednocześnie gałązki kopru. Ugotować do miękkości. Listki kopru posiekać. Ugotowane nóżki wyłożyć na półmisek, skropić sokiem cytrynowym lub obłożyć dookoła cytryną pokrajaną w cząstki. Nóżki posypać posiekanym koperkiem. Podawać z ziemniakami purée (1-11/2 łyżki na porcję) i ze szpinakiem, fasolką szparagową lub marchewką z groszkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak