Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
truskawki 30 dag
twaróg 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: krem truskawkowy

Ser pokrajać. Żelatynę wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody i pozostawić na 10-15 min. Podgrzewać do wrzenia i ostudzić. Truskawki umyć, osuszyć, oczyścić z szypułek, a następnie zmiksować z dodatkiem sera. Pod koniec miksowania dodać ostudzoną żelatynę. Gotowy krem wyłożyć na salaterkę lub do porcjowych kompotierek, przykryć. Pozostawić w lodówce do zestalenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak