Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA KASZTELAŃSKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledz w occie 0,5 kg
jajko 5 sztuka
szynka gotowana 25 dag
majonez 1 łyżka
śmietana 12-procentowa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA KASZTELAŃSKA

Śledzie pokroić w kostkę.Jajka ugotować na twardo, pokroić również w kostkę, połączyć ze śledziami.Szynkę pokroić w paski,dodać do reszty. Majonez wymieszać ze śmietaną i pieprzem, dodać.Wszystko delikatnie wymieszać. Odstawić na 1 godzinę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak