Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki torcik urodzinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
masło 20 dag
orzechy włoskie 10 dag
migdały 10 dag
cukier puder 10 dag
żółtko jajek 4 sztuki
spirytus 1 łyżka
bita śmietana 1 l
konfitura wiśniowa

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki torcik urodzinowy

Mąkę, masło, cukier siekamy. Dodajemy żółtka, bakalie i zagniatamy ciasto, schładzamy. Rozwałkowujemy i wykładamy nim tortownicę. Pieczemy na złoto w 200 stopniach. ciasto skrapiamy spirytusem wymieszanym z 1 łyżką wody i cukru. Na wierzch wiciskamy szprycą bitą śmietanę, dekorujemy konfiturą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak