Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 7 szt
cukier 7 łyżek
mąka ziemniaczana 7 łyżek
proszek do pieczenia 4

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Białka oddzielić od żółtek, białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i mąkę delikatnie mieszając. Na koniec wsypać proszek do pieczenia, wymieszać przełożyć do brytfanki wysmarowanej margaryną i piec w temp. 180 st ok 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 11.01.2012 17:29
pięknie Tobie wyszedł
Danuta_Prorok 31.12.2011 17:30
ekstra
MAR3STA 21.12.2011 13:32
super wyszedł
aga130982 09.12.2011 12:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak