Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w winogronach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 70 dag
masło 1 łyżka
olej 2 łyżki
sherry 1 kieliszek
koperek
sól
winogrona czerwone 1 kiść
winogrona białe 1 kiść

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w winogronach

Mięso porcjujemy, nacieramy solą i pieprzem. Skrapiamy sherry i wstawiamy na 3 godziny do lodówki. Mięso smażymy na oleju z obu stron. Na maśle podsmażamy delikatnie winogrona (przepołowione). Wlewamy marynatę powstałą z sherry i wkładamy mięso. Podajemy z posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 10.12.2011 09:32
super
ronald88 10.12.2011 09:32
super
ronald88 10.12.2011 09:32
super
ronald88 10.12.2011 09:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak