Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na ząb

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza pół puszki
filet z kurczaka 1 podwójny
pieprz
sól
kapusta pekińska
ogórki kiszone 2 sztuki
majonez
keczup

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na ząb

Kapustę pekińską poszatkować dość drobno. Następnie fileta pokroić w kwadraciki. Dać na patelnię i usmażyć. Po usmażeniu przełożyć na talerzyk, na którym wyłożyć należy papierowy ręcznik. Odsączyć z tłuszczu. Pozostały tłuszcz na patelni wlać do posiekanej kapusty pekińskiej. Wymieszać. Kapustę dać na miskę (naczynie żaroodporne) następnie położyć na niej usmażonego fileta z kurczaka. Posypać odsączoną kukurydzą, i pokrojonym w kostkę ogórkiem. Na samą górę sałatki dać resztę kapusty. Polać majonezem i na majonez dać kleksy keczupu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 06.08.2012 23:03
smaczne to
KasiaK90 30.01.2012 15:51
super
Tatli 24.01.2012 11:16
dobra
pioge7 13.12.2011 19:32
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak