Sposób przygotowania

Przygotowanie:

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim dowolne metalowe foremki do wykrajania ciastek- wysmarowane dokładanie tłuszczem. Herbatniczki moczymy w mleku i wyrabiamy z nich papkę. Papkę wykładamy na dno foremek i dociskamy by przylegała do dna.

Twaróg mielimy z cukrem i żółtkiem, białko ubijamy i łączymy z serkiem. Masę serową wykładamy na papkę z herbatników i wciskamy w nią ulubione owoce, bakalie i kawałki czekolady. Pieczemy do 15 minut w 150 stopniach, zaglądając czy ser się już nie zarumienił- jeśli tak, otwieramy piekarnik i czekamy aż ostygnie, dopiero wyciągamy blaszkę i studzimy ciastka przez godzinkę. Po ostudzeniu ostrożnie je wyciskamy z foremek.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    śliczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wyglądają pysznie :)
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !