Sposób przygotowania

BISZKOPT: Oddzielić białka od żółtek. Białka utrzeć, dodać cukier dalej ubijać na gładką pianę. Następnie dodać żółtka i ucierać na najmniejszych obrotach. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do miski a później mieszać łyżką. Taką masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia brytfanny. Upiec w 180 st. przez ok. 25 minut.

MASA: Galaretkę rozpuścić w 500 ml wody. Odstawić do lekkiego stężenia. Śmietanę przełożyć do wysokiego, wąskiego naczynia. Następnie zacząć ubijać. Gdy śmietana powiększy objętość dodać serki homogenizowane, śnieżkę w proszku, lekko stężaną galaretkę i cukier. Wszystko wymieszać i wstawić do lodówki na ok. 25 minut.

Biszkopta przeciąć wzdłuż na pół. Wyłożyć masą. Przykryć drugą połową biszkoptu. Przetrzeć dżemem i posypać uprażonym na margarynie wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    smakowity
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne
  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pyszny ten placek
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszniutki na pewno

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !