Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoska fasolowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała fasola 1 puszka
marchewka 1
por 1
cebula
ziemniaki 3
pomidory 2
łazanki 100 g
masło 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska fasolowa

Marchewkę pokroić w kostkę a ziemniaki i pora na plasterki , cebulę w piórka , na patelni rozgrzać masło i podsmażyć warzywa , potem zalać wodą 1 litr i gotować przez 35 minut a w tym czasie gotować łazanki i zahartuj zimną wodą , pomidory sparz wrzątkiem , usuń pestki pokrój na kawałki i dodaj do zupy , tak samo odsącz fasole i też dodaj do zupy , dopraw do smaku i wrzuć łazanki wymieszaj i podgrzej , na koniec jak już rozlejemy na talerze to posypmy świeżą pachnącą natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 20.02.2012 14:45
świetna
anulka69 14.12.2011 09:51
pycha
Justyna Jussstiii 09.12.2011 16:22
super
novita26 09.12.2011 08:18
supoer
novita26 09.12.2011 08:18
supoer
aginaa 08.12.2011 22:00
pyszne
aginaa 08.12.2011 22:00
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak