Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kartofle duszone z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieprz do smaku
natka pietruszki trohche
olej sojowy 3 łyżki
kartofle 1 kg
cebula 2 szt
boczek 10 dag
mąka 1 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 kostka
woda 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: kartofle duszone z boczkiem

Pokroić boczek i cebulę, razem zrumienić na rozgrzanym w szybkowarze oleju. Wsypać mąkę, wymieszać. Wkroić oczyszczone kartofle, popieprzyć i posolić, zalać wodą z rozpuszczoną w niej kostką maggi. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak