Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pogacze z aksztanami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 l
jajko 1 szt
kasztan jadalny 1 kg
cukier szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat troche
żółtko jajek 4 szt
masło 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pogacze z aksztanami

Kasztany włożyć na kilka minut do wrzącej wody, następnie je obrać, ściągnąć wewnętrzną błonkę i ugotować w osłodzonej wodzie. Przetrzeć przez sito i odstawić w ciepłe miejsce, aby masa dobrze wyschła. Masę dokładnie wyrobić z żółtkami i masłem, formować z niej małe placuszki. Placuszki obtaczać w roztrzepanym jaju i tartej bułce i smażyć na gorącym tłuszczu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak