Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluszki kruche z ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smalec 15 dag
jajko 15 DAG
ugotowane ziemniaki 15 dag
mąka 20 dag
kminek trochę
proszek do pieczenia 1/4 opak
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki kruche z ziemniakami

Ugotować ziemniaki, rozetrzeć je, ostudzić. Posiekać tłuszcz z mąką, wymieszać z ziemniakami, dodać kminek, sól i proszek. Zagnieść ciasto jajem i nie wyrabiając kształtować na stolnicy paluszki (około 10 cm długości). Paluszki układać na posmarowanej blasze, posmarować jajem, upiec. Podawać gorące, jako dodatek do zup czystych lub do herbaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak