Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 25 dag
mąka 25 dag
jabłka 1 kg
jaja 4 szt
proszek do pieczenia 1/2 opak
olejek cytrynowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik

Tortownicę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Jabłka pokrajać w drobne plasterki i wyłożyć nimi tortownicę. Utrzeć jaja z cukrem, dodać olejek i mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrobić. Ciasto wlać na jabłka. Piec około 90-120 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak