Sposób przygotowania

Do mąki dodać sól i oliwę . Zaparzyć ją wrzącą wodą dodając ją po trochu i wyrabiając elastyczne ciasto . Zawinąć je w folię spożywczą i odłożyć . Wymieszać kaszę z zieloną pietruszką , solą , pieprzem mielonym, cebulką . Urywać małe kawałki ciasta , rozpłaszczać na dłoni . Nakładać farsz . Zlepiać pierogi . Gotować na osolonym wrzątku . Gotować do wypłynięcia . Wyjąć łyżką cedzakową .

Podawać jako samodzielne danie okraszone skwarkami z boczku lub sosem grzybowym .Można też traktować je jako dodatek do drugiego dania – podawać z mięsami w sosie i surówką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !