Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety siekane z brojlera

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka brojlera 50 dag
białko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 3 łyżki
olej 1 łyżka
szałwia troche
bazylia 1/4 łyżki
czosnek 1 zabek

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety siekane z brojlera

Udka brojlera umyź, osuszyź. Mięso pokrajaź i zemleź dwukrotnie w maszynce. Do masy mięsnej dodaź rozkruszone i przesiane przez sitko zioła i białka, wyrobię dokładnie drewnianą łyżką lub robotem z przystawką w kształcie litery S. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Rękami zwilżonymi wodą przygotować owalne wałki, z których na wilgotnej desce formować wydłużone cienkie kotlety. Smażyć je, wkładając na patelnię powleczoną tworzywem typu teflon, posmarowaną oliwą lub olejem i rozgrzaną, Rumienić kotlety po obu stronach. Usmażone lekko skropić wodą, przykryć i wstawić na kilkanaście minut do piekarnika, żeby \"doszły\".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak