Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik w cebuli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 10 dag
królik 1 kg
cebula 4 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
jabłka 2 szt
przyprawa do zup 1 łyżeczka
śmietana 1/2 szkl
mąka 1 łyżka
zielenina trochę
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: królik w cebuli

Ze stopionego boczku wyjąć skwarki i obrumienić na nim w szybkowarze pokrojone na kawałki mięso królika, wrzucić oczyszczoną i pokrojoną cebulę, zeszklić. Wlać 0,5 szklanki wody. posolić i popieprzyć, zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, dodać koncentrat pomidorowy i starte na tarce do jarzyn jabłka. krótko podgotować i przyprawić śmietaną zmieszaną z mąką i przyprawą do zup. Wrzucić skwarki, posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak