Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolady cielęce z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle cielęce 4 szt
pieprz do smaku
grzyby świeże 150 g
natka pietruszki trochę
jaja 2 szt
szynka wędzona 10 dag
masło 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: rolady cielęce z grzybami

Grzyby oczyścić, umyć, posiekać, razem ż wędzoną szynką i zieloną pietruszką poddusić na maśle, posolić, oprószyć pieprzem i odstawić do wystygnięcia. Dodać jaja i dokładnie wymieszać. Farsz nałożyć równomiernie na sznycle, zrolować je i obwiązać nitką. Smażyć na rozgrzanym maśle. Przed podaniem na stół zdjąć nici.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak