Sposób przygotowania

Filety najpierw myjemy potem musimy je osuszyć i przekroić na połówki , czosnek przecisnąć sobie już przez praskę , paprykę na kawałki a chilli siekamy , pomidora sparzyć i pokroić na ósemki , tylko bez skórki. Rozgrzewamy piekarnik do 180 st do naczynia żaroodpornego wlewamy oliwę i wrzucamy czosnek i wstawiamy odkryte naczynie do piekarnika , kiedy oliwa się rozgrzeje wkładamy filety do naczynia i podsmażamy przez chwilę i zaczynamy dodawać migdały , chilli , pomidory , paprykę ,rodzynki, oraz przyprawy wlewamy pół szklanki wody mieszamy i przykrywamy , pieczemy wszystko przez 30 minut , następnie na koniec dodajemy kostki czekolady do sosu przykrywamy jeszcze naczynie i pieczemy do 20 minut i możemy już podawać z ryżem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    ekstrawagancki pomysł
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    ciekawe połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale składników
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !